Kijk eens wat vaker naar beneden

Voeten op strand gefotografeerd van bovenaf.

Vol trots. Want gezonde en stralende voeten zijn o zo belangrijk. Breng eens een bezoek aan een pedicure of medisch pedicure. Zij houden jouw voeten gezond: preventief of bij voetklachten. Ook geven zij advies over het verbeteren van jouw voetgezondheid. Het voorkomen van voetklachten is essentieel en hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn!

Pedicure vinden op ProVoet.nl

Wat kan de pedicure voor jou betekenen?

Voeten vragen aandacht. Maar soms kun je die (even) niet geven. Bijvoorbeeld door ziekte, psychische klachten, ouderdom, overgewicht, verminderd gezichtsvermogen of doordat je wat minder soepel beweegt. Dan is de (medisch) pedicure er voor jou.

Er zijn veel voetproblemen waarmee je niet meteen naar de huisarts hoeft en waarmee je uitstekend terecht kan bij de pedicure. Voor een bezoek aan de pedicure heb je geen doorverwijzing van de huisarts nodig. Je kunt bij de pedicure terecht voor het knippen van nagels maar natuurlijk ook bij de volgende voetproblemen:

Juist bij diabetes, reuma, Parkinson, Alzheimer, dementie, spasticiteit, kanker, ouderdom, zwangerschap, overgewicht en zware belasting van de voeten verdient voetverzorging extra aandacht. Specifieke klachten aan de benen, voeten, nagels of huid kunnen dan opspelen. Maar ook kunnen voetproblemen ontstaan door bijwerking van medicijngebruik of als jouw beroep veel van je voeten vraagt. De (medisch) pedicure weet op welke punten kwetsbare voeten extra zorg nodig hebben.

Welke pedicure past bij jou?

ProVoet pedicures werken vanuit een praktijkruimte en/of ambulant. De ambulante pedicure komt aan huis.

De pedicure verzorgt nagels en de nagelomgeving, verwijdert overtollig eelt en likdoorns. Ook behandelt zij kloven, eeltranden, schimmelnagels en ingroeiende nagels. Veel pedicures hebben na de basisopleiding een nascholing gevolgd in voetverzorging bij diabetes- en/of reumapatiënten.

De medisch pedicure heeft zich tijdens haar opleiding gespecialiseerd in het uitvoeren van behandelingen aan risicovoeten. Risicovoeten zijn kwetsbare voeten bijvoorbeeld als gevolg van reuma, diabetes, spasticiteit, kanker, ouderdom en verwaarlozing. De medisch pedicure werkt nauw samen met huisarts, verpleegkundige, podotherapeut, fysiotherapeut en orthopedisch schoenmaker.