;
Overslaan en naar de inhoud gaan
Het belang van voetzorg

Het belang van voetzorg

Heeft u er wel eens bij stilgestaan wat uw voeten allemaal voor u doen? Ze brengen u overal naartoe! Goede voetverzorging is erg belangrijk. Vindt u niet dat ze meer aandacht verdienen dan de dagelijkse douchebeurt? Een verzorgende behandeling van uw voeten geeft u bovendien een ontspannen gevoel. Wilt u uw voeten echt de aandacht geven die ze verdienen? Bezoek dan regelmatig een ProVoet-pedicure of medisch pedicure.
 

Klachten en symptomen

Iedereen kan voetproblemen krijgen. Denk aan eelt, likdoorns, kloven, blaren, schimmelnagels of ingroeiende nagels. Laat daarom regelmatig uw voeten behandelen.
 

Oorzaken voetproblemen

De stand van uw voeten en de schoenen die u draagt zijn vaak mede oorzaak van voetproblemen. Sommige mensen hebben risicovoeten, waardoor een regelmatig bezoek aan een medisch pedicure van ProVoet raadzaam is. Denk aan mensen met diabetes mellitus, reumatische aandoeningen, kanker, vaataandoeningen, neurologische aandoeningen of dermatologische aandoeningen. Ook sporters en personen die tijdens hun werk hun voeten extra belasten hebben een groter risico op problemen. Zij kunnen terecht bij een medisch pedicure sport.
 

Zelf uw voeten verzorgen

Verzorg uw voeten goed. Zo kunnen mogelijke complicaties worden voorkomen. Een aantal voorbeelden:

  • Was uw voeten met een milde zeep en droog ze goed af, met name tussen uw tenen
  • Smeer uw voeten dagelijks in met een voetcrème. Smeer de crème nooit tussen uw tenen
  • Draag goed passende schoenen
  • Door voetgymnastiek blijven uw voeten soepel

Behandeling

De medische noodzaak van goede voetzorg wordt groter. Voetproblemen hebben namelijk invloed op uw algehele gezondheid. Bezoekt u voor de eerste keer een ProVoet-pedicure of medisch pedicure? Dan volgt er waarschijnlijk een volledige analyse, waarbij wordt gekeken naar de stand, huid en nagels van uw voeten. Ook zal zij vragen stellen over eventuele aandoeningen in het verleden. Op basis daarvan wordt in overleg met u een geschikte behandeling en de beste voetverzorging gekozen. Constateert de pedicure of medisch pedicure problemen die buiten de behandelingsmogelijkheden liggen, dan wordt u doorverwezen naar een volgende discipline. Naast de medisch pedicure mag ook een pedicure met de aantekening ‘diabetische voet’ en/of ‘reumatische voet’ de voeten van personen met diabetes mellitus of reumatische aandoeningen behandelen .

Ook als u geen voetproblemen heeft, kunt u uw voeten laten behandelen door een pedicure of medisch pedicure. Veel pedicures verwijderen namelijk niet alleen eelt en likdoorns, maar hebben ook cosmetische voetverzorging in hun aanbod.