Zoeken


Wat doet de pedicure

De pedicure analyseert de voeten en de voetenstand, zij verzorgt voeten en geeft advies op maat. De consument kan bij de pedicure terecht voor het knippen van nagels maar natuurlijk ook bij de volgende voetproblemen:

Welke pedicures zijn er

De pedicure verzorgt nagels en de nagelomgeving, verwijdert overtollig eelt en likdoorns. Ook behandelt zij kloven, eeltranden, schimmelnagels en ingroeiende nagels. Veel pedicures hebben na de basisopleiding een nascholing gevolgd in voetverzorging bij diabetes- en/of reumapatiënten. Of hebben zich gespecialiseerd in nagelreparatie, nagelprotheses en ortheses.

De medisch pedicure heeft zich tijdens haar opleiding gespecialiseerd in het uitvoeren van behandelingen aan risicovoeten. Risicovoeten zijn kwetsbare voeten bijvoorbeeld als gevolg van reuma, diabetes, spasticiteit, kanker, ouderdom en verwaarlozing. De medisch pedicure werkt nauw samen met huisarts, verpleegkundige, podotherapeut, fysiotherapeut en orthopedisch schoenmaker.

De ProVoet pedicure 
de professionele pedicure

Pedicures aangesloten bij ProVoet zijn altijd gediplomeerd en op de hoogte van actuele ontwikkelingen in hun vak. ProVoet is de landelijke brancheorganisatie voor pedicures, heeft ruim 13.000 leden (juni 2016) en bevordert de kwaliteit van voetverzorging en van het beroep pedicure in Nederland.

De professionele pedicure herkent u aan het ProVoet-logo. Gediplomeerde leden voeren dit logo op hun gevelbord, afsprakenkaartjes, etc. Verder adverteren zij collectief onder het ProVoet logo in DTG.

Via de ledenzoeker op deze website, kan iedereen een pedicure in de buurt zoeken. Vanzelfsprekend staan de specialisaties van onze leden daar vermeld.

Kwaliteitsregister voor Pedicures (KRP)

Gespecialiseerde en medisch pedicures kunnen zich registreren in het KwaliteitsRegister voor Pedicures (KRP). Staat de pedicure geregistreerd, dan voldoet zij aan de onderstaande kwaliteitsnormen:

  • het naleven van de door de branche vastgestelde normen betreffende hygiëne, arbo en milieu;
  • het naleven van de door de branche ontwikkelde evidence based richtlijnen ten aanzien van diabetes mellitus en reumatische aandoeningen;
  • het behalen van accreditatiepunten door het volgen van bij- en nascholingen.

In het KRP staan momenteel ruim 8.000 pedicures geregistreerd (maart 2014).

Op www.kwaliteitsregisterpedicures.nl kunt u door het invoeren van de plaats of postcode van de pedicure zien of de pedicure staat geregistreerd in het KwaliteitsRegister. Ook is vermeld of zij een specialisatie heeft of de opleiding medisch pedicure heeft voltooid.