Zoeken


Klachten?

Indien u als consument niet tevreden bent over een behandeling aan uw voeten, of over de manier waarop u bent geholpen, dan is de eerste stap natuurlijk om dit direct te bespreken met uw pedicure. Zij zal uw klacht serieus nemen en proberen het op te lossen.

Als u er niet samen uit komt, dan kunt u contact opnemen met de klachtenfunctionaris. Daarnaast is het goed om te weten dat uw pedicure* door haar ProVoet-lidmaatschap automatisch is aangesloten bij de Geschillencommissie. Hiermee biedt zij u als klant een eerlijke en eenvoudige procedure, met een uitkomst die bindend is voor beide partijen.

(*dit geldt alleen voor gediplomeerde leden)

Klachtenfunctionaris

Er is een klachtenfunctionaris aangewezen binnen ProVoet. U kunt bij deze persoon terecht, mocht er sprake zijn van klachten over een pedicure. De klachtenfunctionaris past het principe van hoor en wederhoor toe, waardoor veel situaties kunnen worden opgelost. Indien de situatie niet wordt opgelost, kunt u contact opnemen met de geschillencommissie.

De klachtenfunctionaris is rechtstreeks te bereiken via klachtenfunctionaris@provoet.nl of 0318-500232 (maandag t/m donderdag 9.00 - 12.30 en 13.30 - 17.00 uur, vrijdag 9.00 - 12.30).

 

Klachtenformulier

Voor een goede verwerking van uw klacht verzoeken wij u om bijgaand formulier volledig in te vullen en te mailen aan klachtenfunctionaris@provoet.nl.

Klachtenformulier downloaden van een bestand

De Geschillencommissie

Onafhankelijk, onpartijdig en deskundig

De Geschillencommissie staat garant voor een onpartijdige afhandeling van de geschillen. Ze voldoet aan de daaraan gestelde nationale en internationale standaarden. Elke sector heeft een eigen Geschillencommissie, omdat er specifieke kennis van de sector nodig is voor een goede beoordeling.

Elke geschillencommissie bestaat uit drie leden: een door de Geschillencommissie aangezochte voorzitter (een jurist die ervaring heeft met rechtspraak), daarnaast wordt een lid voorgedragen door uw brancheorganisatie en een door een consumentenorganisatie. Alle leden worden door het bestuur van de Geschillencommissie benoemd en zijn volstrekt onafhankelijk en onpartijdig.