Zoeken


ProVoet pedicure

ProVoet kent drie verschillende soorten pedicures onder haar leden. Voor welke voetproblemen kunt u nu bij welke pedicure terecht?

Pedicure
De pedicure (MBO niveau 3) verzorgt de voeten van mensen met allerlei voetproblemen. In de behandeling verzorgt zij de nagels en verwijdert eelt en - indien aanwezig - likdoorns. Voorafgaand aan de behandeling voert de pedicure een voetonderzoek uit en maakt zo nodig blauwdrukken. De pedicure heeft een signalerende functie en adviseert bij de aanschaf van schoeisel, persoonlijke hygiëne en huidverzorging. Indien nodig verwijst zij de cliënt naar een gespecialiseerde collega of naar de huisarts. 

Gespecialiseerd pedicure
De pedicure die de aantekening 'voetverzorging bij diabetici' en/of 'voetverzorging bij reumapatiënten bezit, heeft na de opleiding een bijscholing gedaan in de genoemde onderwerpen. De pedicure werkt volgens vastgestelde Richtlijnen en weet wanneer zij de cliënt moet doorsturen naar de (behandelend) arts.
 
Medisch pedicure
De medisch pedicure (MBO niveau 4) is breed opgeleid. Zij kan alle zogeheten risicovoeten behandelen. Deze ontstaan onder andere als gevolg van reuma, diabetes, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. Daarbij heeft de medisch pedicure uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van orthesiologie, nagelregulatie en -reparatie en antidruk technieken. Daarmee vergroot zij de behandelingsmogelijkheden van complexere voet- en nagelproblematiek. De medisch pedicure werkt volgens vastgestelde Richtlijnen en weet wanneer de cliënt moet worden doorgestuurd naar de (behandeld) arts. De medisch pedicure werkt doelmatig samen met andere zorgaanbieders.