Zoeken


Voetverzorging

Heeft u wel eens bedacht wat uw voeten voor u doen? Ze mogen best wat meer aandacht krijgen dan de dagelijkse douchebeurt. Bovendien bevordert een beetje extra zorg een ontspannen gevoel. Met goede kousen, passende schoenen en regelmatig een scrub- en crèmebehandeling voorkomt u al problemen. Maar u kunt veel meer doen: bezoek af en toe eens een pedicure!

Klik hier voor tips over voetverzorging. 

Voetverzorging bij een pedicure begint met een zorgvuldige analyse over bijvoorbeeld mogelijke ziektebeelden, afwijkingen van de voeten en drukplekken. Vervolgens kiest zij voor een geschikte behandeling. Constateert zij problemen die buiten haar behandelingsmogelijkheden liggen, dan zal ze de cliënt doorverwijzen naar een andere behandelaar.

Risicogroepen

De risicogroepen voor voetproblemen zijn diabetes-, reuma- en spastische patiënten, oudere mensen, demente mensen en mensen met de ziekte van Parkinson. Mensen die vanwege hun beroep (bijvoorbeeld horeca) veel van hun voeten eisen en sporters, hebben deskundige voetverzorging nodig om voetproblemen te voorkomen. Voetproblemen kunnen ook ontstaan als bijwerking van medicijngebruik.

De medische noodzaak van goede voetverzorging wordt steeds belangrijker. Het belang en de preventieve kracht van goede voetverzorging is van invloed op de algehele gezondheid van de cliënt. Deskundigen verwachten dat er de komende vijf à tien jaar – vanwege de toename aan diabetespatiënten en de vergrijzing – meer aandacht nodig is voor voetverzorging. Een gespecialiseerd en medisch pedicure kan door middel van zorgvuldige analyse en voetverzorging voetproblemen bij risicopatiënten, zoals mensen met diabetes en/of reuma, tot een minimum beperken. Het aantal operaties en amputaties bij diabetespatiënten vermindert aanzienlijk door regelmatig bezoek aan een deskundig pedicure.

Voetproblemen

Voetproblemen zijn onder meer droge voeten, blaren, overmatig eeltingroeiende teennagelshuidschimmels en nagelschimmels, likdoorns, voetwratten, kloven en vergroeiingen. Deze zal de pedicure vrijwel altijd zelf kunnen behandelen.

Gratis voetencheck

Door een gratis voetencheck kan men op een laagdrempelige wijze kennis maken met  het werk van een pedicure en goede voetverzorging.  Bij veel ProVoet-pedicures kunt u gebruik maken van een gratis voetencheck. Dit is uiteraard geen complete behandeling, maar tijdens een korte voetencheck (op afspraak) wordt de conditie van uw voeten bekeken en krijgt u advies. 
Lees meer

Cosmetische voetverzorging

Veel pedicures verwijderen niet alleen eelt en likdoorns, maar hebben ook cosmetische voetverzorging in hun aanbod. Lees meer