Overslaan en naar de inhoud gaan

Multidisciplinaire samenwerking diabetes (MDS)

Multidisciplinaire samenwerking rond preventie van diabetische voetulcera.
Het ‘multidisciplinaire samenwerking rond preventie van diabetische voetulcera’ is een document met afspraken voor de eerste en de tweede lijn. Dit project is uitgevoerd door ProVoet, in samenwerking met het Nationaal Actieprogramma Diabetes. Het resultaat bestaat uit formeel vastgelegde samenwerkingsafspraken met betrekking tot voetverzorging van diabetespatiënten, die geautoriseerd zijn door de betrokken verenigingen. In het document is op inhoud vastgelegd wie wanneer de zorg voor de voeten van een diabetespatiënt in handen heeft en wat deze beroepsbeoefenaar op dat moment mag en kan doen. Niet alleen voor de betrokken beroepsgroepen maar ook voor de patiënt levert dit duidelijkheid op over de eigen voetzorg. Uiteindelijk moet op lokaal niveau op eenvoudige wijze tot samenwerkingsafspraken gekomen kunnen worden. Daarvoor dient dit document als basis.

Bekijk het document over Multidisciplinaire samenwerking 

Zorgmodule preventie diabetische voetulcera
Bij het totstand komen van de ‘Zorgmodule preventie diabetische voetulcera’ zijn De Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten en ProVoet samen opgetrokken en hebben een beschrijving gegeven van de voetzorg die een medisch pedicure/pedicure DV en een podotherapeut kunnen geven aan een diabetespatiënt. Daarmee schept het duidelijkheid voor andere zorgverleners over die voetzorg. Dit document volgt de structuur van de ketenzorg in de gezondheidszorg.

Bekijk de Zorgmodule Preventie Diabetische Voetulcera 2014

Bekijk de Poster Zorgmodule 2014 met zorgprofielen

Lid worden van ProVoet?

ProVoet is dé brancheorganisatie voor de pedicure en medisch pedicure. Wij behartigen de belangen van onze leden. Daarnaast kun je als lid gebruik maken van een uitgebreid pakket van diensten en producten.

Aanmelden